Конференція молодих вчених «Пам’яткоохоронні традиції Слобожанщини»

8 листопада 2019 року на базі історичного факультету відбулася X науково-практична конференція молодих вчених «Пам’яткоохоронні традиції Слобожанщини», присвячена 130-річчю з дня народження професора Стефана Андрійовича Таранушенка (1889 – 1976) — мистецтвознавця, історика архітектури, музеєзнавця, організатора та учасника пам’яткоохоронного руху на Слобожанщині.

Організаторами конференції виступили Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, історичний факультет, кафедра історіографії, джерелознавства та археології і Центр краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька.

В ході роботи конференції взяли участь понад 60 учасників і працювало три секції: «Охорона культурної спадщини та музейна справа», «Мистецька спадщина Слобожанщини», «Історичне краєзнавство та пам’яткознавство». ЇЇ учасники обговорили загальні питання пам’яткоохоронної діяльності та проблеми збереження культурної спадщини.

До учасників конференції з привітальним словом звернувся завідувач кафедри, доктор історичних наук, професор С. І. Посохов, з пленарною доповіддю «З плеяди знаних мистецтвознавців і музеєзнавців Каразінського університету. Стефан Андрійович Таранушенко і альма-матер (до 130-річчя від дня народження)» виступила кан. іст. наук, доцент кафедри О. Г. Павлова.

В роботі секцій взяли участь аспірант та студенти кафедри О. В. Михайлов, М. О. Арістархова, Б. А. Красюк, С. Д. Кейс, К. А. Моторна, В. А. Радченко, К. Ю. Серікова.