​Учасники краєзнавчої та музейно-архівної практик відвідали Дніпро

Традиція виїзних студентських літніх практик на історичному факультеті Харківського університету нараховує не одне десятиліття. Напевне, в Україні немає такого регіону, де не побували б практиканти кафедри історіографії, джерелознавства та археології.

2018 рік не став винятком. Групи студентів, що проходять на кафедрі музейно-архівну (керівник – доц.О.Г.Павлова) та краєзнавчу практики (керівник – проф.С.М.Куделко) об’єднали свої зусилля для того, щоб розширити навички експозиційної та екскурсійної роботи, удосконалити знання історії та культури Слобожанщини та суміжних з нею регіонів.

3 липня відбулася поїздка до Дніпра. Це промислове місто-мільйонник порівняно молоде (його вік нараховує трохи більше 200 років), проте має цікаву та насичену подіями історію. Найвідомішим літописцем цього краю виступив випускник Харківського університету, неперевершений фахівець з історії козаччини Д.І.Яворницький.

Студенти відвідали Дніпровський національний історичний музей імені Д.І.Яворницького (один з найстаріших та найбільших в Україні), діораму «Битва за Дніпро» та Будинок-музей Д.І.Яворницького. На завершення вони оглянули екстер’єри та інтер’єри найстарішої в місті будівлі (Потьомкінського палацу) та помилувалися краєвидами на набережній Дніпра.

Під час виїзду студенти змогли удосконалити знання, набуті під час навчального семестру в університеті, та збагатитися новими враженнями.