​Відбулася 38-а Міжнародна краєзнавча конференція молодих учених

4 грудня 2020 р. у Каразінському університеті уже у 38-й раз відбулася традиційна Міжнародна краєзнавча конференція молодих учених. Вперше за всю історію цей захід відбувся повністю в онлайн-форматі, що було обумовлено карантинними обмеженнями у зв’язку з пандемією COVID-19. Втім, незвичні умови не позначилися ні на кількісному складі учасників, ні на якості підготовлених ними доповідей.

Конференція організовується спільними зусиллями декількох організацій. Насамперед це Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, який представлений історичним факультетом та, в першу чергу, кафедрою історіографії, джерелознавства та археології, Науковим товариством студентів, аспірантів і докторантів, Центром краєзнавства імені академіка П.Т.Тронька. Співорганізатори заходу – Харківський національний педагогічний університет імені Г.С.Сковороди, Харківський національний медичний університет, а також Вітебський державний університет імені П.М.Машерова (Республіка Білорусь).

Конференція була присвячена 120-річчю від дня народження відомого історика Слобожанщини, першого голови Харківського відділення Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, багаторічного декана історичного факультету Харківського університету, доктора історичних наук, професора А.Г.Слюсарського. На її пленарному засіданні до учасників звернулися декан історичного факультету Каразінського університету С.Д.Литовченко, завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та археології С.І.Посохов, представник ВДУ імені П.М.Машерова А.М.Дулов. З презентаціями премій та нових видань перед присутніми виступили співробітники кафедри – професор С.М.Куделко і доцент О.Г.Павлова, а також випускниці кафедри, кандидати історичних наук О.І.Вовк та Ю.В.Коніва.

Доповідачі представляли різні заклади вищої освіти та наукові установи не тільки Харкова, а й Києва, Сум, Чернігова, Полтави та інших міст України, а також Білорусі та Індії. Всього на конференції працювало 12 секцій, керівниками більшості з яких стали співробітники або випускники кафедри історіографії, джерелознавства та археології.