Вітаємо колег із Міжнародним днем музеїв!

18 травня у світі відзначається Міжнародний день музеїв. Колектив кафедри історіографії, джерелознавства та археології вітає колег, що займаються музейною справою та музеєзнавством, з цим професійним святом. Сьогодні перед працівниками музеїв постало складне завдання: в умовах війни забезпечити належну охорону культурної спадщини заради подальшого розвитку України. Щиро бажаємо працівникам музейних закладів миру, добробуту, професійних досягнень та успіхів у реалізації музейних проєктів! Сподіваємося, що інтерес до музеїв та музейної справи зростатиме, а ставлення до культурної спадщини змінюватиметься на краще.

(на фото: колектив кафедри у Національному заповіднику «Хортиця», 2019 р.)

Користуючись нагодою, запрошуємо колег до співпраці в межах нового наукового проєкту «МІСТО І ВІЙНА: руйнування, збереження та переосмислення міської культурної спадщини великих міст Південно-Східної України в період російської військової агресії», що був ініційований викладачами кафедри та отримав підтримку Канадського інституту українських студій. У центрі проєкту «МІСТО І ВІЙНА» – проблеми збереження, дослідження та медіатизації різноманітної міської культурної спадщини, а також питання колективної культурної пам’яті, інтерпретації культурної спадщини різними міськими спільнотами. Дослідницький фокус у межах проєкту спрямовано на трансформації культурної спадщини п’яти великих міст Південно-Східної України (Дніпро, Донецьк, Запоріжжя, Одеса та Харків), спровокованих російською військовою агресією проти України (питання та пропозиції щодо співпраці просимо надсилати на project.cityface@gmail.com).

Також запрошуємо до співпраці у межах магістерської програми кафедри "Дослідження, охорона та використання культурної спадщини". Більш детально про магістратську програму за посиланням: http://historiography.karazin.ua/news/a/zaproshuem...