Засідання студентського наукового гуртка археології

22 жовтня 2022 року відбулося перше у новому навчальному році засідання гуртка археології (в онлайн форматі). На початку зустрічі нова староста гуртка – студентка 2 курсу Анастасія Басюк – розповіла про план роботи гуртка у цьому навчальному році. Про підсумки археологічних розкопок літа-осені 2022 року в історико-культурному заповіднику «Більськ» розповіли студенти історичного факультету Олена Линник та Михайло Пономаренко. Зокрема, вони відзначили, що працівники заповідника, а також студенти та випускники Каразінського університету дослідили 350 м2 території поселення, де було знайдено пам’ятки скіфського періоду та доби пізньої бронзи. Під час засідання присутнім були представлені матеріали розкопок.

Запрошеним гостем засідання став директор Більського заповідника Ігор Іванович Корост. Він розповів про цьогорічні розкопки, відзначивши значний внесок студентів історичного факультету. Окремо подякував директорці Музею археології ХНУ імені В.Н.Каразіна Ірині Борисівні Шрамко за сприяння співпраці студентів із заповідником. Загалом у засіданні гуртка взяли участь 22 людини.

Доповіді викликали жваве обговорення, особливо серед тих, хто безпосередньо брав участь в експедиції. Присутні висловили сподівання зустрітися у Більську і наступного року.