Міжнародна археологічна конференція “Видатний археолог ХХ століття професор Олексій Іванович Тереножкін (до 110-річчя з дня народження)”

21-24 травня в м.Чигирин (Україна) пройшла міжнародна археологічна конференція “Видатний археолог ХХ століття професор Олексій Іванович Тереножкін (до 110-річчя з дня народження)”.

У роботі конференції взяли участь понад 30 дослідників з 6 різних країн. Теми доповідей охоплювали територію від Центральної Європи до Середньої Азії в значному часовому діапазоні, від епохи бронзи до раннього середньовіччя. Особливу увагу привернув виступ сина А.І.Тереножкіна та В.А.Іллінської – Андрія, а також доповіді науковців, що акцентували значний внесок дослідника в археологію Середньої Азії і України, висвітлили різні періоди життя відомого вченого.

До початку роботи конференції був підготовлений збірник наукових праць “Старожитності раннього залізного віку” з серії “Археологія и давня історія України”. Учасники форуму мали змогу ознайомитись з мальовничою природою Чигиринщини, з її історичними місцями, пам’ятками архітектури, відвідати Археологічний музей та Мотронінське городище, відчути гостинність чигиринців та потрібність у живому спілкуванні як з відомими вченими так і з молодими археологами.

Безумовно така цікава і різноманітно спланована програма конференції стала можливою завдяки підтримці національного історико-культурного заповідника “Чигирин”, який очолює к.і.н. В.І.Полтавець. Сподіваємося, що конференції такого рівня і надалі залишаться гарною традицією.