Виїзд у Дворічну в рамках краєзнавчої і музейно-архівної практик

2 липня 2019 року студенти кафедри історіографії, джерелознавства та археології – учасники краєзнавчої (керівник – С.М.Куделко, начальник бази практики – О.І.Вовк) і музейно-архівної практики (керівник – О.Г.Павлова), відвідали селище міського типу Дворічна Харківської області. Нижче наведено відгук студентів про поїздку.

«По прибуттю ми оглянули два музеї – історико-краєзнавчий і музей, присвячений Іллі Мечникову. Екскурсоводи провели чудові екскурсії, де нам розповіли про історію Дворічанського краю, його природні особливості, також багато нового про випускника Харківського університету видатного вченого-фізіолога Іллю Мечникова.

На цьому наша подорож не скінчилася, ми вирушили до національного природного парку «Дворічанський». Практиканти залишилася в захваті від видів крейдяних схилів і звивистої річки Оскіл. Досвідчені екскурсоводи-біологи з радістю ділилися інформацією про кожну рослину і тварину, що зустрічалися на нашому шляху. Повітря весь час було надзвичайно чистим і наповненим ароматом квітів. Було нелегко спускатися вниз по пагорбах, а після – підніматися вгору, але подорож була того варта. Незабутні спогади про цю поїздку залишаться у кожного студента».