Зустріч з провідними архівістами та музейниками Швеції

5–7 квітня 2023 р. відбувся офіційний візит до Харкова головної зберігачки фондів Національного архіву Швеції Йоганни Фріс Маркевич та генеральної директорки Національного музею військової історії Швеції Гелен Ронлунд.

Шведські гості мали ділові зустрічі з керівництвом міста та області, а також відвідали провідні музеї та архіви Харкова. Зокрема, доцент кафедри історіографії, джерелознавства та археології, директор університетського Музею археології Ірина Шрамко розказала їм про поточний стан музею та заходи, вжиті для порятунку фондів в умовах війни.

Також у рамках візиту був проведений круглий стіл, під час якого відбулося обговорення поточних потреб Харкова, Харківської області та Каразінського університету у галузі збереження культурної спадщини. На круглому столі була презентована спільна доповідь доцента кафедри Євгена Рачкова та к.і.н. Ольги Вовк «Project 'СITY AND WAR': Research and Protection of the Urban Cultural Heritage during the Russian-Ukrainian War», яка викликала великий інтерес присутніх. Також Ольга Вовк провела для гостей екскурсію центральною частиною Харкова.