Кафедра історіографії, джерелознавства та археології відзначила День науки!

20 травня у рамках святкування Дня науки колектив кафедри відвідав м. Чугуїв.

Основним місцем подорожі став Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна. Меморіальний дім-музей розташований в будинку часів військових поселень, де протягом 1876–1877 рр. жив І.Ю. Рєпін з родиною. Основна увага в експозиції меморіального музею приділяється чугуївському періоду в житті і творчості І.Ю.Рєпіна, а також тісним зв'язкам художника з Україною, які не уривалися протягом усього життя. Невеликі, але змістовні експозиції розповідають про дитячі роки майстра.

Директор музею – С.І.Бучаста – провела для колективу кафедри захоплюючу екскурсію містом. Також співробітники кафедри відвідали Художню галерею та Шляховий палац. Художня галерея знаходиться в будівлі колишніх Штабів військових поселень – унікальної пам'ятки архітектури XIX ст. В експозиції галереї представлені твори живописців, графіків, скульпторів, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, які з 1966 по 1991 рр. стали лауреатами Державної премії імені І.Ю.Рєпіна. Аналогів подібної колекції в Україні немає. Шляховий палац – старовинна будівля, побудована в м.Чугуєві в 1819 р. В минулому будинок призначався для тимчасового перебування імператора та осіб вищого керівництва. Сьогодні Шляховий палац є частиною музейного комплексу і використовується в літній час як виставкова зала.

Колектив кафедри висловлює щиру подяку С.І.Бучастій та співробітникам Художньо-меморіального музею І. Ю. Рєпіна та сподівається на подальшу співпрацю!