Педагогічна практика 4-го курсу

Упродовж 13–24 лютого 2023 р. студентки та студенти 4-го курсу кафедри історіографії, джерелознавства та археології проходили педагогічну практику на базі КЗ «Харківський фаховий вищий коледж мистецтв». Керівник практик – доцент кафедри, к.і.н. Є.С.Рачков.

Щиро дякуємо керівництву коледжу та його викладачам – к.і.н. Ірині Миколаївні Скирді та Сильвестру Сергійовичу Селегєєву – за всебічну підтримку практикантів, корисні поради та настанови.


Зі звітів практикантів:

«Я відвідувала заняття. Спостерігала та аналізувала уроки … Мною було отримано безцінний досвід і знання».

«Проведення практики для мене виявилося несподіваним тому, що мені здавалося, що у сьогоднішніх умовах провести її майже неможливо … Для мене ця практика була доволі цікавим досвідом, де я не тільки зумів подивитися, як викладають у коледжі, але також спробувати свої сили у ролі викладача».

«Під час практики я мала можливість відвідати різноманітні лекції, здійснити аналіз основних аспектів їх викладання … Відповідно, усі ці елементи практики допомогли мені краще зрозуміти процеси, які відбуваються під час навчання, і дозволили мені отримати цінний педагогічний досвід».

«Педагогічна практика безсумнівно стала цікавим і корисним досвідом, зокрема, щодо можливого майбутнього працевлаштування за фахом».

«Протягом двох тижнів я кожного дня відвідував заняття в коледжі. Під час практики я спостерігав й аналізував роботу викладача та діяльність студентів під час пар … Для мене практика стала дуже корисною, тому що сприяла формуванню і закріпленню знань про таку професію як викладач, а також формуванню педагогічних здібностей, які завжди будуть корисні в житті».

«Мені сподобалася педагогічна практика, яка дала мені корисній досвід, який є основою у навчанні та майбутній професії».