Викладачі кафедри та співробітники Музею археології взяли участь в семінарі-практикумі «Музей в екстремальній ситуації. Першочергові заходи»

25-27 квітня 2017 р. викладачі кафедри та співробітники Музею археології ХНУ імені В.Н.Каразіна взяли участь в семінарі-практикумі «Музей в екстремальній ситуації. Першочергові заходи». Семінар проводився фахівцями Національного науково-дослідного реставраційного центру України в м.Харкові за підтримкою Міністерства культури України, та за дорученням Національного виконавчого комітету Міжнародного центру вивчення питань збереження та відновлення культурних цінностей (ICCROM).

Мета проведення: надання практичної допомоги працівникам музеїв – директорам, головним зберігачам, науковцям, художникам-реставраторам щодо профілактичних і відновлювальних робіт для мінімізації руйнівних наслідків для пам’яток історії та культури (рухомих) в екстремальних ситуаціях під час обставин непереборної сили.

Практичні заняття відбулись на базі музейних закладів міста Харкова – Харківського художнього музею, Харківського історичного музею імені М.Ф.Сумцова, Харківського літературного музею. Учасники заходу мали змогу також відвідати Харківську філію Національного науково-дослідного реставраційного центру України, Харківську державну академію дизайну і мистецтв тощо. В семінарі-практикумі взяли участь співробітники з музейних, архівних закладів із різних регіонів України.

Крім того, під час проведення заходу учасники семінару-практикуму відвідали виставковий зал Музею археології ХНУ імені В.Н.Каразіна.