​Вийшла друком біобібліографія В.Н.Каразіна

Нещодавно у м. Кишинеу (Республіка Молдова) вийшов друком біобібліографічний покажчик, присвячений 250-річчю з дня народження видатного вченого, громадського діяча, організатора освіти та науки, засновника Харківського університету Василя Назаровича Каразіна (1773–1842). До редколегії видання увійшли завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та археології професор Сергій Посохов (головний редактор) і професор цієї ж кафедри Сергій Куделко. Однією з укладачів, а також авторкою вступної статті стала докторантка кафедри Ольга Вовк.

Проєкт реалізовано на виконання Постанови Верховної Ради України № 1982-IX від 17 грудня 2021 року «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022–2023 роках». Книга опублікована у межах чинного договору про співробітництво між Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна та Інститутом культурної спадщини (м. Кишинеу, Республіка Молдова).

Укладачам вдалося значно розширити біобібліографію В.Н.Каразіна: донині існуючі покажчики вміщували близько 500 позицій, а в новому представлено понад 1500, опублікованих українською, англійською, болгарською, німецькою, румунською, французькою, чеською, шведською та іншими мовами. Укладачами були опрацьовані фонди національних і регіональних бібліотек України, Австрії, Болгарії, Молдови, Угорщини та Чехії, а також низки інтернет-бібліотек з України, США, Франції тощо.