​Засідання студентського наукового гуртка археології кафедри історіографії, джерелознавства та археології

8 листопада в Музеї археології ХНУ імені В.Н.Каразіна відбулось засідання студентського археологічного гуртка, на якому були представлені дві доповіді:
  1. «"Печерні міста" Криму та Закавказзя: порівняльна характеристика» (Савченко Анастасія, студентка 3 курсу).
  2. «Про участь в роботі Західно-Сибірської експедиції АІЕТ СВ РАН» (Савченко Анастасія, студентка 3 курсу).
У першій доповіді була представлена порівняльна характеристика «печерних міст» Криму і Закавказзя в природно-географічному аспекті. Були проаналізовані загальні, характерні риси, а також відмінності кожного з даних регіонів. Доповідь викликала загальне зацікавлення цими незвичайними археологічними об’єктами та відповідне жваве обговорення, в ході якого було визначено ряд важливих аспектів для продовження досліджень у цьому напрямку.
Другий виступ був присвячений досвіду роботи Анастасії Савченко в Західно-Сибірській експедиції. Ексклюзивність даної доповіді привернула увагу усіх учасників засідання, адже як студентам-історикам, так і викладачам було дуже цікаво послухати про методи дослідницької діяльності наших закордонних колег та про те, як проводяться археологічні експедиції в відмінних від звичних нам природних умовах центральної Євразії.
В заключній частині засідання були проведені вибори нового старости гуртка. Нею стала Аргунова Анна, студентка ІІ курсу історичного факультету.

Щиро дякуємо Савченко Анастасії, екс-старості гуртка археології, за її невпинну працю, завдяки якій гурток був справжнім осередком наукової та пізнавальної діяльності, а також затишним колом однодумців, в якому завжди було цікаво збиратися студентам та викладачам Університету.