Засідання студентського наукового гуртка історіографії, джерелознавства та СІД, присвячене проблемам аналізу візуальних джерел

30 листопада 2017 р. відбулося засідання студентського наукового гуртка історіографії, джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін, присвячене проблемам аналізу візуальних джерел, зокрема, карикатур. Місцем зустрічі став Музей історії університету, де у ці дні якраз функціонує тимчасова виставка «Студентське життя в карикатурі».

Були заслухані доповіді студентки 3 курсу Діани Вакуленко – «Студентське життя в карикатурах журналу "Студент революції" за 1922-1933 рр.» та студентки 1 року магістратури Оксани Гели – «Образи інтелігенції в карикатурах журналу "Крокодил" за 1953-1964 рр.».

Це засідання студентського наукового гуртка продовжило традицію поєднання доповідей, що містять результати конкретно-історичних досліджень, з експертними доповідями, які пропонують рефлексію щодо певних методологічних та теоретичних проблем. Наразі, студентка магістратури Оксана Гела окреслила коло підходів до дослідження візуальних джерел та запропонувала студентам майстер-клас з проблем визначення критеріїв аналізу карикатурних зображень.