Творча зустріч з Анастасією Євсєєвою

В п’ятницю 1 листопада 2019 року відбулося засідання Гуртка мистецтвознавців. Засідання проходило у формі творчої зустрічі з Анастасією Євсєєвою – кураторкою основної програми Другої національної бієнале молодого мистецтва. Наша гостя відкрила деякі секрети, пов’язані з організацією заходу. Анастасія розповіла про те, як потрапила до організаторської групи шляхом опен-коллу. Разом з Дариною Скрипник-Миською, Анастасія подала на конкурс спільну концепцію.

Студентам цікаво було дізнатися про створення основної ідеї бієнале. Виявилося, що метафора саду з’явилася завдяки Борису Філоненку, який давно цікавився темою саду в мистецьких практиках. Взагалі, тема саду невипадкова! Адже, Харків – зелене місто. Саме в нашому місті знаходиться найстаріший в Україні Ботанічний сад, загальнодержавного значення, який є науково-дослідною установою Харківського національного університету. Також, в Харкові є величезна кількість садів як малих, так і великих.
Анастасія захоплено розповіла про відбір учасників та побудови наративу виставок. Мистецтвознавиця поділилася правилами підбору локацій для таких заходів, в чому полягає проблема локацій для культурних проектів Харкова.
Дякуємо за можливість дізнаватися більше! А ми вже готуємо для Вас нові цікаві зустрічі.