Участь у круглому столі з питань комеморації війни в міському просторі Харкова

25 травня 2023 р. відбувся круглий стіл «Місця пам'яті російсько-української війни в Харкові: документація, меморіалізація, відвідування». Він був організований Платформою культури пам’яті «Минуле / Майбутнє / Мистецтво», Харківською міською радою та Державним агентством розвитку туризму України.

Робота круглого столу відбувалася в межах трьох панелей: «Архітектура короткотермінових та довготермінових кроків у репрезентації пам’яті російсько-української війни в публічному просторі Харкова», «Визначення стейкхолдерів роботи з пам’яттю російсько-української війни в публічному просторі Харкова», «Модель державно-громадського співробітництва щодо комеморації російсько-української війни в Харкові».

У круглому столі взяти участь завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та археології проф. С.І.Посохов та заступниця директора Центру українських студій та краєзнавства імені академіка П.Т.Тронька к.і.н. О.І.Вовк. Також до обговорення долучилися фахівці в галузі музейно-виставкової справи, охорони пам’яток, архітектури, медіа, туризму та інших суміжних галузей.