​Участь у науковій конференції «Сумцовські читання»

18 квітня 2024 р. на базі Харківського історичного музею імені М.Ф.Сумцова пройшли ювілейні ХХХ Сумцовські читання, в рамках яких відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Музей у глобальному світі: інновації та збереження традицій». Ця конференція була присвячена 170-річному ювілею славетного вченого і громадського діяча Миколи Федоровича Сумцова (1854–1922).

Учасників з усіх куточків України привітали представники Міністерства культури та інформаційної політики України, Департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації, науковці закладів вищої освіти Харкова. З вітальними словами виступили і члени оргкомітету конференції – завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та археології С.І.Посохов і професор цієї ж кафедри, директор Центру українських студій та краєзнавства імені академіка П.Т.Тронька Каразінського університету С.М.Куделко.

Близько 80 науковців та краєзнавців відгукнулися на запрошення оргкомітету та надіслали свої тези, виступили з доповідями та повідомленнями на шести секціях конференції. Пленарні та секційні доповіді викликали жваві дискусії й обговорення.