Відбулася презентація нових наукових видань

23 квітня 2024 р. Центральному державному науково-технічному архіві України за участі співробітників Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Харківської гуманітарно-педагогічної академії пройшов науковий семінар «Особистість в контексті часу: збереження культурної, історико-біографічної спадщини в умовах війни».

Під час семінару відбулася презентація та обговорення нових наукових видань історико-біографічного характеру. Зокрема, докторантка кафедри О. І. Вовк презентувала книги «Харківський університет (1941–1945 рр.) у спогадах його викладачів та вихованців» (Харків, 2023) та «Vasili Nazarovici Karazin. Biobibliografie» (Кишинеу, 2023). У підготовці обох видань активну участь взяли співробітники та випускники кафедри історіографії, джерелознавства та археології під керівництвом завідувача кафедри проф. С. І. Посохова.

Присутні фахівці високо оцінили нові книги, відзначили їхню значущість для подальшого вивчення історії Харківського університету, Харкова та України, побажали авторським колективам подальшої плідної роботи з підготовки цінних наукових видань.