Засідання студентського наукового гуртка історіографії, джерелознавства та СІД – «Науковий туризм як стиль життя»

13 грудня 2017 року відбулося засідання студентського наукового гуртка історіографії, джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін у формі творчої зустрічі викладачів та студентів кафедри. Тема – «Науковий туризм як стиль життя».

У ході засідання про свої наукові відрядження розповіли викладачі кафедри С. І. Посохов, І.Б.Шрамко, С.М.Куделко, В.Ю.Іващенко, Є.С.Рачков, О.Д.Каплін та Ю.А.Кісельова. Доповідачі, з одного боку, прагнули окреслити географію власних наукових подорожей, повідомити про цікаві спостереження та відкриття, здійснені під час них. З іншого боку, вони намагалися осмислити культуру подорожування. Невипадково у своєму виступі О.Д.Каплін указав на можливості подорожей не тільки у просторі, але і часі, власне дослідження історії також можна вважати своєрідною мандрівкою у минуле.

Такі зустрічі за чашкою чаю стали доброю традицією гуртка. Вони дозволяють студентам у неформальній обстановці ближче познайомитися з викладачами та стають ще однією загальною справою для колективу кафедри.