Об’їзд архівів Польщі та участь у семінарі "Проблеми сучасного архівознавства та управління документами" (2018 р.)

Програма практики

З 14 по 18 травня 2018 р. студенти історичного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна взяли участь в Програмному Архівознавчому об`їзді, організатором якого є Інститут історії Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні.

Під керівництвом професора Людмили Юріївни Посохової та завідувача кафедрою історіографії, джерелознавства та археології, професора Сергія Івановича Посохова група студентів 4-5 курсів отримали можливість ознайомитися із особливостями організації та функціонування архівних закладів, оцінити головні технологічні та наукові здобутки архівної галузі в Польщі.

Під час об’їзду студентами та науковцями факультету були відвідані державні архіви у Кракові, Кельце, Сандомирі. Учасники об’їзду мали змогу дізнатися про особливості фондоутворення архівів та зберігання документів за допомогою сучасних технологій. Співробітники архівів продемонстрували рідкісні джерела з історії Польщі та українських земель, показали можливості консервації та реставрації документів. Культурна програма включала відвідання пам’яток історії та культури зазначених міст.

Студенти та молоді науковці такожвзялиучасть у Міжнародному науковому семінарі на тему «Проблеми сучасного архівознавства та управління документами», що проходив 19 травня 2018 р. на базі Інституту історії університету Марії Кюрі-Склодовської, Державного архіву та Інституту Національної Пам’яті у Любліні (Програма семінару).

Подібна спільна навчальна практиказа участю студентів та аспірантів історичного факультету Харківського університету відбувається вже вшосте. Вона стала можливою завдяки співпраці історичного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна та Інституту історії Університету Марії Кюрі-Склодовської у Любліні.