Презентація об`їзду архівів Польщі та проекту «Європа на власні очі»

14 вересня 2017 р. відбулося спільне засідання студентського наукового гуртка кафедри історії України і гуртка історіографії, джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін.

Презентація об`їзду архівів Польщі та проекту «Європа на власні очі»

Під час заходу студенти та молоді науковці факультету презентували результати об`їзду архівів Польщі та міжнародного наукового семінару на тему «Проблеми сучасного архівознавства та управління документами». З офіційною презентацією можна ознайомитися за посиланням. Також було презентовано проект «Європа на власні очі».

З 12 по 22 травня 2017 р. студенти та молоді науковці з історичного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна взяли участь в Програмному Архівознавчому об`їзді, організованого представниками Інституту історії Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні.

Під керівництвом доктора історичних наук, професора Посохової Людмили Юріївни група студентів 4-5 курсів (Марія Дідик, Вікторія Конюшок, Владислав Кучеренко, Віктор Немченко, Олександр Новак та Анастасія Фінартів) та аспірант кафедри історії Стародавнього світу та Середніх віків Андрій Рябко отримали можливість ознайомитися із особливостями організації та функціонування архівних закладів, оцінити головні технологічні та наукові здобутки архівної галузі в Польщі.

Група студентів та молодих науковців з історичного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна взяла участь у Міжнародному науковому семінарі на тему «Проблеми сучасного архівознавства та управління документами», що проходив 20 травня 2017 р. на базі Інституту історії Університету Марії Кюрі-Склодовської, Державного архіву та Інституту Національної Пам’яті у Любліні.

Також студентками 2 курсу магістратури Зміївською Аліною Геннадіївною та Трохіною Уляною Максимівною було презентовано проект «Європа на власні очі», в якому вони брали участь цього року. Студентки взяли участь у другому етапі проекту, що передбачав відвідання Польщі та Німеччини та зустрічі з представниками державної влади, місцевого самоврядування, громадсько-політичними діячами.

Проект «Європа на власні очі» було започатковано Інститутом Політичної Освіти спільно з Інститутом Роберта Шумана (Угорщина) у 2014 р. Він передбачає здійснення 3-х інформаційних поїздок до країн ЄС з метою ознайомлення з практичними досягненнями у сфері місцевого самоврядування, побудови громадянського суспільства, інноваційного розвитку.