Заняття студентського наукового гуртка археології кафедри історіографії, джерелознавства та археології

6 листопада 2019 року відбулось чергове засідання гуртка археології, цього разу присвячене ознайомленню з унікальними колекціями Державного музею природи Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна. Студенти історичного факультету мали можливість на власні очі побачити представників фауни різних частин світу від Африки до Антарктики, від жителів лісів чи пустель до підводного царства.

Особливо вразили майбутніх істориків та археологів скелет одного з найбільших ссавців палеолітичної епохи – мамонта, неймовірних розмірів кістяк кита завдовжки до 33 м, а також величезна колекція оригінальних опудал птахів, деякі з яких були виготовлені більш ніж 250 років тому.
А завдяки чудовій екскурсії від працівників музею студенти дізналися не лише нову інформацію про тварин та риб з найвіддаленіших куточків землі, але й цікаві факти про природу України та звичних нам представників тваринного царства, що оточують нас кожного дня.
Усім присутнім дуже сподобався такий формат засідання, адже що може бути кращим для студентів, що прагнуть до пізнання світу, аніж побачити його різноманітність та унікальність кожного елементу біосфери задля кращого розуміння не тільки історичних процесів, але й життя на землі в цілому.