Засідання студентського наукового гуртка археології кафедри історіографії, джерелознавства та археології

28 вересня 2019 р. відбулось перше у цьому навчальному році засідання гуртка археології, локацією для проведення чого стала одна із найвідоміших пам'яток Харкова - Донецьке городище.

В рамках виїзду студенти історичного факультету та усі зацікавлені мали змогу оглянути залишки літописного міста Донець та дізнатись його історію за археологічними даними, здобутими дослідниками більш ніж за сто років вивчення, про що розповіла куратор гуртка, доцент кафедри історіографії, джерелознавства та археології ХНУ, к.і.н. Ірина Борисівна Шрамко.

Ізюминкою засідання стала демонстрація роботи з безпілотними літальними апаратами - дронами та міні-лекція про можливості їх використання для археологічних досліджень на пам'ятках подібного типу від аспірантів кафедри електротехніки та мехатроніки НАУ імені М.Є.Жуковського «ХАІ» Івана Жежері та Валерія Васильєва.

В рамках практичного заняття студенти мали чудову нагоду опанувати навички роботи з тахеометром та дізнатися про широкий спектр можливостей використання цього приладу, що розповів співробітник Музею археології ХНУ Станіслав Задніков.

А чудова погода забезпечила прекрасні умови для роботи та гарний настрій усіх учасників виїзду.